Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα

Σήμερα, χρησιμοποιούνται πολλές λέξεις να απεικονίσουν καταστάσεις, να προσδιορίσουν σκέψεις και προτάσεις, αλλά σίγουρα όταν μιλάμε για καθημερινότητα για λειτουργία Δήμου, για περιβάλλον, ίσως μοναδικά και υπεύθυνα πρέπει να στεκόμαστε απέναντι σε προκλήσεις.

Κανείς ποτέ δεν μπορεί να πει ότι είναι ευχαριστημένος. Η ενασχόληση σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μια άνιση μάχη με την καθημερινότητα, είναι ένας αγώνας χωρίς τέλος. Τα προβλήματα εδώ δεν έχουν χρώμα, δεν είναι πράσινα, γαλάζια και κόκκινα. Οδηγός μας είναι το όραμα του πολίτη, του δημότη ο αγώνας και η αγωνία του.

Ο Δήμος σήμερα θα πρέπει να λύνει την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά κυρίως να αντιμετωπίζει με πρωτοβουλίες τα κοινωνικά προβλήματα να μπαίνει στην ουσία των προβλημάτων της κοινωνικής συνοχής, αντικαθιστώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος που τείνει να εξαφανισθεί. Δεν μας θέλει ο πολίτης «διαχειριστές». Μας υπαγορεύει τη σύσταση κοινωνικής ασπίδας, τη λειτουργία υπεύθυνης πολιτικής και προσέγγισης της καθημερινότητας. Ο Έλληνας όσο εύκολα επιδοκιμάζει και επικρατεί τόσο εύκολα απαξιώνει, τιμωρεί και δημιουργεί νέες συνθήκες.

Ας τοποθετηθούμε στο σήμερα και στις ανάγκες του, ας είμαστε σοβαροί. Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας, κοιτάμε μπροστά. Έχουμε δικαίωμα στο μέλλον.

Related Posts

Σάκης (Ευγένιος) Κολλάτος
Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος “Αθήνα Ψηλά”, Κώστας Μπακογιάννης

Copyright © 2023 kollatos.gr | All Rights Reserved | Privacy Policy