Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και των ανθρώπων γύρω μας!

Η όξυνση οι ακραίες «λεκτικές» ή πολιτικές επιλογές δεν έχουν θέση στην Αθήνα του 2023. Οι εποχές άλλαξαν και μαζί τους η νοοτροπία, η αντίληψη ώστε να μην επιτρέψουν «χαμένες ευκαιρίες».

Δεν επιτρέπεται να μιλάμε για ψήφους διαμαρτυρίας, για ψήφους με «ελαφριά» καρδιά για ψήφους «μη συμμετοχής».

Στη νέα εποχή, ο πολίτης και εργαζόμενος απαιτεί (και σωστά) να ξέρει, με λεπτομέρειες, την πολιτική που θα ακολουθήσουμε. Και όχι μόνο. Πιστεύω ότι ο πολίτης πρέπει να μετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής. Πρέπει να είναι ενεργός συμμέτοχος στις αποφάσεις που τον αφορούν. Έχουμε ανάγκη όχι μόνο τη ψήφο του, αλλά και την ενεργό συμπαράστασή του. Γι’ αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στο διάλογο, τη συνεννόηση, τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Στους νέους καιρούς, χρειαζόμαστε μια άλλη σχέση πολίτη και πολιτικής. Μια σχέση εμπιστοσύνης και συμπαράταξης για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που ξανοίγονται μπροστά μας.

Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεπέρνιουνται ήδη από την ίδια την κοινωνία. Έχουμε το δικαίωμα της ιστορικής δικαίωσης, αλλά και την υποχρέωση να απευθυνόμαστε σε όλους του πολίτες ασχέτως του τι ψήφιζαν μέχρι χθες. Και αυτό κάνουμε. Δεν ρωτούμε κανένα, ποια είναι η ιδεολογική του προέλευση, τι ψήφιζε στο παρελθόν. Απλώνουμε τα χέρια παντού. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πολίτες αυτής της χώρας. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και των ανθρώπων γύρω μας. Και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, δεν είναι πράσινα, γαλάζια ή κόκκινα. Οδηγός μας, το όραμα του πολίτη, του δημότη, ο αγώνας και η αγωνία του.

Σάκης (Ευγένιος) Κολλάτος
Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος “Αθήνα Ψηλά”, Κώστας Μπακογιάννης

Copyright © 2023 kollatos.gr | All Rights Reserved | Privacy Policy