«Σπάστε την σιωπή…»

Σήμερα διανύουμε μια πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή. Η φαινομενική στασιμότητα , η απίστευτη έλλειψη οράματος , ο συμβιβασμός με αυτά που μας δίνουν ή καλύτερα με αυτά που ορίζουν για μας χωρίς εμάς θα προσδιόριζαν ίσως έναν Έλληνα και τον πολίτη της Αθήνας που αποδέχεται την μιζέρια. » Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική «. Μόνο όποιος είναι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους , μόνο όποιος δεν έχει την δυνατότητα αντίληψης , μόνο όποιος έχει συμφέρον να μην βλέπει ,δεν διακρίνει την ισοπέδωση αξιών . Μια απίστευτη μουρμούρα , μια έκρηξη νοημοσύνης για αυτά που γίνονται ή καλύτερα για αυτά που είναι αυτονόητα ,όπως η προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα , όπως να δημιουργήσουμε κάτι σταθερό που να αντέχει στον χρόνο , να αναδείξουμε αξίες ,…και επιτέλους να έχουμε άποψη για αυτά που γίνονται είτε μεγάλα είτε αφορούν την καθημερινότητα. Σε αυτή την λογική και με γνώμονα τα θέλω αλλά και το συμφέρον των πολλών, «ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια».
Μια διαδικασία , μια υπέρβαση , μια προσπάθεια που δεν μένει στην απόρριψη , δεν σταματά στην διαπίστωση , αλλά αναδεικνύει και προτείνει . Μια προσπάθεια ενημέρωσης , ένας αγώνας που έχει να κάνει με αυτά που μας αξίζουν , με αυτά που μας προσδιορίζουν ως ελεύθερους Έλληνες , ως υπεύθυνους ανθρώπους .
Σπάμε την λογική της παρακολούθησης , σπάμε την σιωπή .
Οι φίλοι μου και εγώ , εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και όχι μόνο. Θα είμαστε παρόντες σε μια προσπάθεια που υπακούει σε έναν γνώμονα : το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον μακριά από ακρότητες και λαικισμό.
Συζητάμε…όπως εμείς ξέρουμε !
Δημιουργούμε…όπως εμείς μπορούμε !
Ξεκινάμε …μια μεγάλη προσπάθεια !

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *