«Μία ευκαιριακή πλειοψηφία…»

Στην Δημοκρατία μπορεί να μην υπάρχουν αδιέξοδα αλλά το σίγουρο είναι ότι οι ευκαιριακές πλειοψηφίες δημιουργούν ερωτηματικά όχι μόνο για την ορθότητα των αποφάσεων , όχι μόνο για την βούληση κάποιων ή τρίτων που επιμένουν , αλλά προκαλούν τα δημόσιο αίσθημα .
Από τον λαϊκισμό και την ψευδή πραγματικότητα , στην πλήρωση πλασματικών μεγεθών που τόσο πληρωσε η χώρα.
Από την Εθνική υποχώρηση στο θέμα των Σκοπίων , στο άνοιγμα της οικονομίας που εδώ και 4 χρόνια προσπαθεί να βρει βηματισμό.
Από την προσπάθεια επαναφοράς λαϊκού προφίλ (για την Αριστερά που έχει ισοπεδώσει την μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατους φτωχότερους) στο άνοιγμα θεμάτων της Εκκλησίας.
Από μια Αριστερή αντίληψη που μάχεται ότι αφορά ελεύθερη οικονομία μέχρι την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προσπάθεια διχασμού με αντζέτα μεγάλα ή μικρότερα θέματα.
«Μονόδρομος» ίσως η εγρήγορση , η αντίσταση , η άποψη και θέση , η συνδιαμόρφωση πρακτικών και πολιτικών που θα εχουν ως πυρήνα τον άνθρωπο. τον Έλληνα πολίτη.
Γιατί εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου.
Οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμα του. Αυτές η κακοφορμισμένες σχέσεις μεταξύ αυτών που κυβερνούν, αυτό το χυδαίο θέατρο που παίζεται σε δημόσια θέα, αυτή η νοσηρή εξάρτηση από την καρέκλα, μετατρέπει την άσκηση πολιτικής σε ένα συνονθύλευμα πανικού και συμφερόντων. Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δεν μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό…

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *