ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σε μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, στα πλαίσια μίας προσπάθειας να διαμορφώσουμε τους βηματισμούς μας.
Σήμερα, σε μία ασφυκτική καθημερινότητα (από έναν Δήμο που απλά παρακολουθεί μέχρι την Κυβέρνηση που προσβάλει την νοημοσύνη μας) , αγνοούμε διαδικασίες, προσπερνάμε τακτικές, παρακολουθώντας άλλοτε σιωπηλά και άλλοτε χωρίς άποψη. Η σημερινή πραγματικότητα όμως επιβάλει εγρήγορση αφού η ενεργή συμμετοχή μας καθορίζει το σήμερα, διαμορφώνει το αύριο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε μπροστά. Να κοιτάμε στα μάτια τον συνάδελφό μας στο χώρο εργασίας, τον συμπολίτη μας στη καθημερινότητα. Να μιλάμε ουσιαστικά, ξεκάθαρα και πάνω απ’ όλα ειλικρινά για το μέλλον που δικαιούμαστε.
Ο Δήμος της Αθήνας δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενεργή διαδικασία προσφοράς, με στόχο το συνάνθρωπο και με ελεγχόμενα αποτελέσματα. Η πρόθεση απ’ όλους μας είναι ειλικρινής, αλλά η πραγματοποίηση μιας θετικής προσπάθειας απέχει από τη ολοκλήρωσή της, όσο πιο πολύ απέχει η δική σας παρέμβαση, προτροπή, θέση και άποψη.
Οι γνώσεις υπάρχουν. Τη δύναμη και τη δυναμική την αποκτήσαμε μαζί με πολλούς από εσάς στο δρόμο, στο αμφιθέατρο, στο χώρο της εργασίας. Οι προτάσεις και η υλοποίησή τους είναι δική μας ευθύνη.
Όλοι εμείς καταθέσαμε τη ψυχή μας, τον αγώνα και την αγωνία μας , επί σειρά ετών, συνειδητά με όραμα και συνέπεια.
Σήμερα, καλούμαστε , μέσα από απογοητεύσεις και δυστοκίες να οδηγήσουμε τη σκέψη και τη δυναμική στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς τη δική μας παρουσία. Τίποτα δεν χτίζεται χωρίς τη δική μας συμβολή. Τίποτα δεν χαρίζεται.
Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί. Όρθιοι απέναντι στη νοημοσύνη μας, όρθιοι απέναντι στις γενιές που έρχονται, όρθιοι απέναντι στον πήχη που ανεβαίνει συνεχώς.
Σας καλώ να δυναμώσουμε τη φωνή μας στη καθημερινότητα με αρχές και αξίες.
Σας καλώ να στηρίξουμε τη γειτονιά και τη πόλη μας.
Σε αυτές τις εκλογές συ στρατεύομαι με την δύναμη προοπτικής τον Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ .
Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας ευχαριστώ για την ανοχή σας και σας καλώ να δυναμώσουμε την ελπίδα των Αθηναίων που πιστεύουν σε μας.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ

ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ